dimarts, 22 de gener del 2019

Jornada de Debat: "Com defensem el sistema públic de pensions?" (18.01.19)


Divendres passat (18/01/2019) va tenir lloc una jornada de debat sobre "com defensem el sistema públic de pensions ?". La jornada va ser organitzada conjuntament pel Grup de recerca en Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UPF i ACASS (Associació Catalana per a la Seguretat Social). Van participar els ponents:

Ponents: 

Presentació: Josep Fargas Fernández - Professor titular d’universitat de Dret del Treball i la Seguretat Social, UPF. (accés i descarrega de la seva presentació)

Pensió de jubilació. Comparativa amb altres països del nostre entorn: Eusebi Colàs-Neila - Professor agregat interí, UPF (accés i descarrega de la seva ponència)

Renda garantida de ciutadania. Anàlisi crítica: Sixte Garganté Petit - Advocat i professor associat, UPF i Diosdado Toledano González - Grup promotor ILP per la Renda Garantida de Ciutadania (accés la web de la Comissió Promotora de la RGC)

Discriminació de gènere en l´accés a les pensions púbñiques: Núria Pumar Beltran - Professora titular, UB (accés a les dades de pensions a data 31/12/2018)

La lluita de la Marea Pensionista: Domiciano Sandoval Valbuena - Marea Pensionista (accés al manifest de Marea Pensionista)

Cloenda: Julia López López - Catedràtica Dret del Treball i de la Seguretat Social, UPF i IP del greDTiSS (accés a la web de GRDTiSS que dirigeix)






Entrega del Premi "Francesc Gallissà Roigé": Jordi Pujol Moix. Els premiats van ser conjuntament:

Josep Fargas Fernández i Eusebi Colàs-Neila, pel treball "Ingressos mínims garantits, nous espais per a l’acció sindical".

- Sergio Canalda Criado, pel treball "Precarización de la contratación atípica y pobreza laboral".

Jordi Pujol i els premiats
Moderació: Miguel Arenas Gómez - Col·lectiu Ronda i Associació catalana per a la Seguretat Social


El nostre company, Jordi Pujol Moix, ha fet un breu resum de la jornada:

"Els debats van comptar amb una alta participació de treballadors, pensionistes, professionals i estudiosos. Cal destacar la qualitat de les ponències i els debats que es van produir entre assistents i ponents.
El premi Francesc Gallissà Roigé va ser atorgat a Eusebi Colàs-Neila, Josep Fargas Fernández i Sergio Canalda Criado. Cal destacar la trajectòria professional dels premiats i la qualitat dels seus treballs. 
 
Jornades de debat com les del 18 de gener són imprescindibles si volem relligar les reivindicacions entorn al sistema de Seguretat Social amb un sòlid cos doctrinal, especialment en moments com el present en que es produeix una forta controvèrsia sobre el sistema públic de pensions"

Fins a la propera jornada!!!

Accés al Programa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada